Romige champignonsoep met zeekraal

''Zeekraal is geen alg of wier, maar het is eigenlijk een vetplantje.''

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal porties: 4
  • 162g groenten p.p.

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

– 600 g champignons
– 2 el kokosvet
– 3 uien
– 6 tenen knoflook
– 700 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl koriander gemalen
– 2 tl komijn
– 1 tl citroengras
– 50 g zeekraal

  1. Zet een grote soeppan op het vuur en verhit hierin het kokosvet
  2. Hak de knoflook en de ui fijn en bak deze in de pan samen met de kruiden
  3. Snijd de champignons in parten en bak deze mee
  4. Doe de groentebouillon bij de soep en laat dit een half uur zachtjes koken
  5. Pureer de soep fijn met een staafmixer en roer de kokosmelk er doorheen
  6. Serveer de soep met wat zeekraal

nog meer redenen om dit te maken

Champignons, een vaak gebruikte vervanger voor vlees. Champignons hebben namelijk de hartige smaak umami die ook typerend is voor vlees. Veel mensen weten eigenlijk de gezondheidseffecten van champignons, maar dat zijn me er toch behoorlijk wat. Ze bevatten veel vitaminen, veel mineralen en veel antioxidanten.

Leuk is dat de champignon vitamine B12 bevat, een vitamine die we vaak uit vlees halen. Hier dus nog een reden om vlees een dagje te vervangen door champignons.

Zeekraal is een geweldige toevoeging voor soepen en salades. Het heeft een heerlijke zilte smaak en is lekker knapperig. Zeekraal is geen alg of wier, maar het is eigenlijk een vetplantje. Zeekraal is is nou echt een product dat de titel superfood zou mogen dragen. Het bevat veel natrium, kalium, magnesium en jodium. Daarnaast bevat het ook nog vitamine A, C en verschillende B vitamines. Het kan onder andere helpen bij een te hoge bloeddruk.