Romige zoete aardappel, banaan en kokosmelk smoothie

''Voor een zachte smaak kun je heel goed de zoete aardappel gebruiken in een smoothie, deze knol kan heel veelzijdig ingezet worden.''

Ingrediënten

Bereidingswijze

 2 bananen
– 200 g zoete aardappel
– 200 ml kokosmelk
– 200 ml water
– snuf zout

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in grove stukken
  2. Kook deze ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn en bewaar 200 ml van het kookvocht
  3. Doe alle ingrediënten inclusief het kookvocht in de blender en maal het tot een gladde smoothie
  4. Zet de smoothie nog even in de vriezer tot die de gewenste temperatuur heeft bereikt

nog meer redenen om dit te maken

De zoete aardappel is geen aardappel zoals de naam doet vermoeden, maar een knol. Aardappelen zitten vaak in ons oer Hollandse dieet, maar ze zijn niet zo goed voor ons. De zoete aardappel biedt daarvoor een alternatief met nagenoeg gelijke doeleinden waar het voor gebruikt kan worden maar dan met gunstigere voedingswaarde. Deze knol telt dan ook mee als groente in de maaltijd.

Kook de zoete aardappel niet langer dan nodig, hoe langer je ze kookt, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan. Het geluk heb je dat je in een smoothie ook het kookvocht kan gebruiken, veel voedingsstoffen blijven hier in achter.