wortel spaghetti met pittige saus en buffel gehaktballetjes

''Door de basis van de maaltijd te maken van groenten wordt het plotseling heel gemakkelijk om voldoende groenten binnen te krijgen''

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

– 300g waterbuffel gehaktballetjes
– 3 grote winterwortels (400g)
– 2 puntpaprika’s
– 2 tomaten
– 2 tenen knoflook
– 2 sjalotjes
– 2tl komijn
– 2tl gemalen koriander
– snuf zeezout
– 1 rode peper (niet te heet)
– 2 tl honing
– sap van 1/2 citroen
– 2 takjes peterselie
– 2 el olijfolie

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie
  2. Hak de sjalot, de rode peper en de knoflook fijn en bak deze samen met de komijn, koriander, het zout en de helft van de peterselie
  3. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes en bak deze mee met de kruiden op hoog vuur
  4. Maak van de winterwortels spaghetti met een spirelli. Heb je geen spirelli? Maak dan linten met een kaasschaaf
  5. Verhit de gehaktballetjes in een andere koekenpan op half hoog vuur tot ze warm zijn
  6. Haal de groenten uit de pan en doe deze samen met de honing en het citroensap in een kom of maatbeker en pureer deze met de staafmixer en eventueel met een beetje water tot een dikke maar gladde saus
  7. Bak ondertussen de wortel spaghetti aan in de pan, wanneer de saus klaar is voeg je deze toe aan de wortel en bak je het geheel nog even 5 minuten door tot de wortel beetgaar is
  8. Serveer de wortelspaghetti met de gehaktballetjes en de overgebleven peterselie

De gehaktballetjes kun je uiteraard zelf maken. Meng dan 300g gehakt met 1 ei, 1/2tl zeezout, 2 tl komijn, 2tl paprikapoeder, 1tl korianderzaad en 1 fijngehakte sjalot. Bak ze mooi bruin in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.

nog meer redenen om dit te maken

Door de basis van de maaltijd te maken van groenten wordt het plotseling heel gemakkelijk om voldoende groenten binnen te krijgen en granen te vermijden. Wortels en courgettes zijn heel geschikt om spaghetti van te maken. De saus wordt heerlijk zoet door de puntpaprika en de honing, niet te vergelijken met een tomatensaus uit een potje.

De gehaktballetjes zijn gemaakt van waterbuffelvlees. De smaak van waterbuffel is vergelijkbaar met dat van rund maar het is iets minder vet en sterker van smaak. Deze gehaktballetjes komen van de waterbuffel boerderij in Wijk en Aalburg. Op woensdag en zaterdag is de boerderij en de winkel geopend voor bezoek. Kijk even op de website www.buffelgaard.nl

Heb je zelf misschien een andere boerderij in de buurt met buffels, schapen, geiten of een andere soort die je nog niet eerder hebt geprobeerd? Ga eens langs en probeer wat nieuws.