Dit gerecht is gemaakt met de Italiaanse Pavia perzik, hij is gewoonlijk wat geler en zoeter dan de perzik die we hier kennen en heeft een zachtere schil. Maar door de slechte verkrijgbaarheid kun je natuurlijk ook de gewone perzik gebruiken voor dit gerecht.
Perziken bevatten veel vezels die goed zijn voor de stoelgang en de bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevatten ze ook veel vitamine C en verschillende mineralen. Steenvruchten worden ook gebruikt om zwaarlijvigheid af te remmen omdat de vruchten fenolische verbindingen met ontstekingsremmende eigenschappen en bioactieve stoffen bevatten.
Kaas is een product dat we eigenlijk aanbevelen niet te eten, maar ook wij vinden het wel erg lekker. En de ene kaas kun je beter eten dan de ander. Roquefort is rauw-melkse schapenkaas met schimmelculturen die geen lactose meer bevat. Schapenmelk kunnen mensen beter verteren dan koeienmelk, zeker mensen met koemelkallergie. Er is onderzoek naar gedaan dat juist de gepasteuriseerde melk voor meer allergische reacties zorgt en rauwe melk juist niet.