pavia perzik salade met roquefort en komkommer

''Roquefort is rauw-melkse schapenkaas met schimmelculturen die geen lactose meer bevat. Rauwe melk is beter verteerbaar dan gepasteuriseerde melk.''

Ingrediënten

Bereidingswijze

– 2 Pavia perziken 
– 1 komkommer
– 60g roquefort
– 80g gebrande pecannoten
– 60g veldsla
– zwarte peper
– olijfolie

  1. Snijd de perzik door midden en verwijder de pit, snijd hem vervolgens in plakjes
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de perzik partjes in de pan, na ongeveer 1 minuut laten ze vanzelf los wanneer er mooie grill strepen zijn ontstaan. Trek ze niet los, dan zijn ze nog niet klaar.
  3. Snijd de komkommer in lange linten met een kaasschaaf of mandoline
  4. Doe de veldsla op de borden, gevolgd door de komkommer, de perzik, de roquefort en de pecannoten. Besprenkel met wat olijfolie en zwarte peper

nog meer redenen om dit te maken

Dit gerecht is gemaakt met de Italiaanse Pavia perzik, hij is gewoonlijk wat geler en zoeter dan de perzik die we hier kennen en heeft een zachtere schil. Maar door de slechte verkrijgbaarheid kun je natuurlijk ook de gewone perzik gebruiken voor dit gerecht. 

Perziken bevatten veel vezels die goed zijn voor de stoelgang en de bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevatten ze ook veel vitamine C en verschillende mineralen. Steenvruchten worden ook gebruikt om zwaarlijvigheid af te remmen omdat de vruchten fenolische verbindingen met ontstekingsremmende eigenschappen en bioactieve stoffen bevatten.

Kaas is een product dat we eigenlijk aanbevelen niet te eten, maar ook wij vinden het wel erg lekker. En de ene kaas kun je beter eten dan de ander. Roquefort is rauw-melkse schapenkaas met schimmelculturen die geen lactose meer bevat. Schapenmelk kunnen mensen beter verteren dan koeienmelk, zeker mensen met koemelkallergie. Er is onderzoek naar gedaan dat juist de gepasteuriseerde melk voor meer allergische reacties zorgt en rauwe melk juist niet.