voedingspatronen

''Ieder mens is anders, wat voor jouw buurvrouw werkt, werkt misschien niet voor jou.''

wordt de gezondste JIJ met andere voeding

Het gaan eten volgens een voedingspatroon kun je doen omdat je gezondheidsklachten ervaart, aan over- of ondergewicht lijdt of omdat je graag ziekten voorkomt in plaats van geneest. Er zijn veel voedingspatronen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Sommige voedingspatronen (diëten) zijn tijdelijk, en sommige voedingspatronen zijn er voor de rest van je leven.

 

Als je plotseling gaat veranderen van voedingspatroon zullen er meer dingen gaan veranderen. Dat wil niet altijd alleen zeggen dat je meteen het perfecte voedingspatroon hebt gevonden, maar als je anders gaat eten dan je voorheen deed gaan er ook in je lichaam en geest dingen veranderen. Op het moment dat je gaat starten met een ander voedingspatroon ga je ineens veel bewuster om met voeding. Je zal hoogstwaarschijnlijk suiker gaan vermijden, meer water drinken en meer groenten gaan eten, er bestaat namelijk geen gezond voedingspatroon die dat niet zal adviseren. Als je daar mee begint ben je al heel goed op weg, daarna kunnen verschillende voedingspatronen jou nog verder helpen om de gezondste JIJ te worden.

 

De voedingspatronen en diëten die je hier naast ziet worden behandeld op onze website. Je kan lezen wat ze voor je doen en wat onze mening hier over is. Klik een dieet of voedingspatroon aan waar jij graag meer over zou willen weten. 

''soms voel je je eerst even wat minder goed of futloos, maar dat zal na verloop van tijd weg gaan.''

Ieder mens is anders, wat voor jouw buurvrouw werkt, werkt misschien niet voor jou. Zo is er ook een verschil tussen mannen en vrouwen, volwassenen en kinderen, mensen met een donkere huid en mensen met een lichte huid. Ja echt waar, gelijkheid is op heel veel vlakken wenselijk, maar qua voeding hebben we allemaal nét wat andere dingen nodig. Wel moet je je beseffen dat bij het proberen van een nieuw voedingspatroon dat het niet morgen al werkt. Je moet het een kans geven en soms voel je je eerst even wat minder goed of futloos, maar dat zal na verloop van tijd weg gaan. Als het blijft aanhouden weet je dat het niet voor jou werkt, je bent dan in ieder geval weer een stuk wijzer geworden.

je moet het eigen maken, anders blijf je bezig met opzoeken

Een dieet of voedingspatroon tot een succes maken en volhouden is afhankelijk van veel factoren. Je moet het je eigen maken, anders ben je constant bezig met alles op zoeken en dat kost nou eenmaal heel veel tijd. Je moet opnieuw leren hoe je je gerechten samenstelt, hoe je je boodschappen gaat doen en wat wist je nou eigenlijk al? Het is ook erg fijn dat wanneer je een gezin hebt, dat zij je ondersteunen.

Voeding & JIJ biedt hulp bij het oppakken van een nieuw voedingspatroon, er is namelijk veel overlap bij de verschillende voedingspatronen en het gaat vooral om de nieuwe trucjes die jij jezelf aan leert. Binnenkort zullen er programma’s komen waar je je voor in kan schrijven.

Voor alvast wat handige tips, kijk dan even op deze pagina.