Dille heeft een zeer specifieke smaak, als je er niet van houdt proef je het overal doorheen zoals sommigen ook met koriander hebben. De combinatie met honing en mosterd is misschien wel de bekendste, en die gaat heel goed met de romige avocado en burrata.
Dille heeft ook gezondheidsvoordelen want het bevat veel vitamine A, C, B11 en foliumzuur. Dille werkt ook antibacterieel en helpt bij een opgeblazen buik, misselijkheid en winderigheid. Als je nou niet zo goed tegen lactose kan heb je in dit gerecht direct de oplossing. Beter kun je dan natuurlijk géén zuivel eten.
Avocado is tegenwoordig in Nederland nagenoeg onmisbaar geworden, en terecht. Hij is vooral bekend omdat hij veel goede onverzadigde vetten bevat. Daarnaast bevat hij ook nog veel vezels, vitamine E en Kalium die de vochtbalans mede op peil houdt en de hersenzenuwen goed laat functioneren.
De citroen helpt de spijsvertering op gang te brengen en bevordert de vet- en eiwitafbraak.