Waterbuffel burrata met avocado en mosterd dille dressing

''De avocado bevat veel vezels, vitamine E en Kalium die de vochtbalans mede op peil houdt en de hersenzenuwen goed laat functioneren. ''

Ingrediënten

Bereidingswijze

– 200g burrata
– 2 grote avocado’s
– 2tl mosterd
– 1 tl honing
– 2 el yoghurt
– 1 el citroensap
– 2 takjes dille
– zwarte peper
– zeezout

  1. Halveer de avocado, haal de pit er uit, haal de schil er af en snijd het vruchtvlees in plakken
  2. Hak een takje dille fijn en meng deze met de yoghurt, mosterd, honing, citroensap en een snuf zeezout
  3. Verdeel de avocado en de burrata over de borden en serveer met de dressing en garneer met wat extra dille en zwarte peper

Serveer met wat sla of gegrilde groenten om er een volledig gerecht van te maken

nog meer redenen om dit te maken

Dille heeft een zeer specifieke smaak, als je er niet van houdt proef je het overal doorheen zoals sommigen ook met koriander hebben. De combinatie met honing en mosterd is misschien wel de bekendste, en die gaat heel goed met de romige avocado en burrata.

Dille heeft ook gezondheidsvoordelen want het bevat veel vitamine A, C, B11 en foliumzuur. Dille werkt ook antibacterieel en helpt bij een opgeblazen buik, misselijkheid en winderigheid. Als je nou niet zo goed tegen lactose kan heb je in dit gerecht direct de oplossing. Beter kun je dan natuurlijk géén zuivel eten. 

Avocado is tegenwoordig in Nederland nagenoeg onmisbaar geworden, en terecht. Hij is vooral bekend omdat hij veel goede onverzadigde vetten bevat. Daarnaast bevat hij ook nog veel vezels, vitamine E en Kalium die de vochtbalans mede op peil houdt en de hersenzenuwen goed laat functioneren. 

De citroen helpt de spijsvertering op gang te brengen en bevordert de vet- en eiwitafbraak.