Zalm met groene asperges uit de oven

''Het is bewezen dat de in zalm aanwezige vetzuren ziekten zoals alzheimer, artritis, astma en auto-immuunziekten kunnen vertragen.''

Ingrediënten

Bereidingswijze

– 4 zalmmoten met huid
– 700g groene asperges
– 2 tenen knoflook
– 2 sjalotten
– 1 rode ui
– 1 bio citroen
– 2 takjes verse basilicum
– olijfolie
– zeezout

  1. Laat de zalmmoten op kamertemperatuur komen, verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier
  2. Snijd de houtige onderkant (ca. 1 cm) van de asperges af en leg deze op de bakplaat
  3. Snijd de uien en de knoflook in partjes en leg deze samen met de zalm op de asperges
  4. Besprenkel het geheel met ongeveer 3 el olijfolie, wat zeezout en partjes citroen
  5. Bak het geheel 20 minuten in de oven tot de zalm gegaard is en serveer direct met de verse basilicum

Je kan de basilicum ook vervangen door gedroogde basilicum, maar vers is toch lekkerder!

nog meer redenen om dit te maken

Ruikt je urine daarna misschien een beetje raar? Dat kan heel goed kloppen, dat komt door de asperges en daar is eigenlijk niks geks aan want het is gewoon de lichaamseigen zwavel die je ruikt. Niet iedereen ruikt dit overigens, want niet iedereen is in staat het te ruiken omdat dit genetisch is vastgesteld. Ook niet iedereen krijgt dezelfde geur, dus herken je jezelf hier totaal niet in? Geen probleem, daar kun je niets aan doen. 

Er is bewijs dat vetzuren met lange ketens (EPA en DHA) die aanwezig zijn in zalm, een belangrijke rol spelen in het voorkomen van hartritmestoornissen na een hartinfarct. Ook is er bewezen dat de vetzuren verschillende ziektes kunnen vertragen zoals Alzheimer, artritis, astma, diabetes en auto-immuunziekten. Koop bij voorkeur wilde zalm voor de beste effecten!

De citroenpartjes zijn zo zacht en zoet geworden dat je ze eigenlijk zo uit kan slurpen, maar ze zijn ook lekker om uit te knijpen boven dit super frisse gerecht.